søndag 15. mars 2009

St. James Park i London



I skrivende stund er det bare en måned til vi reiser til India og vi gleder oss veldig. VIKTIG: Når vi er i India kommer vi ikke til å oppgradere bloggen. Vi kommer til å sende en fellesmail til alle som ønsker en liten oppdatering og vi ønsker at alle som er interessert sender en mail til vetlek@gmail.com med emnet ”Indiatur”. Har ikke alle mailaddressene lagra i addresseboka, så fint hvis alle kan gjøre det så får vi det samlet og så er vi sikre på at vi ikke glemmer noen. =)

Forøvrig er det tredje dagen på rad med fotball nå så nå er det digg å sitte i en sofa... Gårsdagens kamp var på to og en halv time.

Ellers hadde vi ei fin uke i London forrige uke. Vi bodde under ei gammel kirke (som John Wesley har preikt i – info for spesielt intreresserte... :P ), hjalp dem med praktisk arbeid som matlaging, maling og hagearbeid, og hadde forelesninger om ”forhold og relasjoner”. Utrolig mye god visdom!

En nyttig erfaring fra London:
Turid er ikke spesielt begeistra for fjærkre. Hvis noen er på jakt etter et knippe fantastisk underholdning kan det anbefales å kaste brødsmuler eller lignende nær føttene til Turid med byduer i nærheten... Utrolig sjarmerende å se Turid i vill flukt bort fra fredelige, vaggende byduer. Aaaah.... :D

I helga reiste vi til kystbyen Dover. Det var en kjempetur! Ei enorm borg der som har vært sentral i alle kriger England har vært involvert i fra middelalderen til og med den kalde krigen. Så for dere superhistoriske Vossinger (jfr. ”Gull Geni”...) og for min egen historiemamma: Dere hadde elsket det! =)
For ikke å nevne de nydelige hvite klippene! Kjempeopplevelse.

Vi har ”local outreach” hver fredag. Vår gruppe rullerer mellom å reise til et gamlehjem for å spille, synge og snakke med beboerne, og å reise til ”Antifreeze” i Brighton. Det er et fantastisk prosjekt som flere lokale kirker står bak. Vi går rundt til folk som sover på gata med mat og varm drikke, snakker med dem og bare er med dem. Noen ganger får vi også anledning til å be med dem. Vi har også info om hvor de kan henvende seg for å få videre hjelp, men vi ser også hvor mye vi har å lære av dem. Jeg må si det er noe helt fantastisk ved å stå sammen med ”taperne” og de ”utstøtte” av samfunnet, selv om det bare er for ei lita stund en fredagskveld innimellom. Vi har mye å lære av vårt største forbilde. Han var temmelig rå på dette. Han gav dem verdighet, verdi, han viste dem Guds kjærlighet, helbredet dem, ja til og med gikk i døden for dem (og oss).Vår bønn er at han fortsetter å gjøre det han gjorde da han selv gikk rundt på jorda, gjennom oss. Jepp, det er dette vi tror på.

Nå skal dere få kose dere med litt bilder!





Ikke vær redd, hun kjøpte dem ikke...
Dover Castle

Kan dere se hva det står? =)


KFC... Mmm... Sikle, sikle



Sykt!

Fuglemoro...


Ååå...
Mmm... Mat! Gumle, gumle
The white cliffs of Dover


Turid klatrer 150 meter over havet uten sikring... Neida

Dover i bakgrunnen
Dover Castle

Utsiktspost på Dover Castle




Until next time...

2 kommentarer:

  1. Takk for nyttig erfaring fra London! Greit å vite, for vi har jo byduer i Kristiansand også;)

    Og det er den sykeste gitaren jeg har sett! kan ikke du kjøpe den Vetle??

    Skuffa over at ikke du kjøpte de skoa, Turid. Å gå med to bjørner på føttene hadde jo sikkert skremt bort diverse fjærkre. Det tror jeg.

    Det er gøy å følge med på bloggen deres, og å se at dere trives =)
    Det er sykt kult det dere gjør!!

    Lykke til videre=)

    SvarSlett
  2. HEI VETLUS!!!

    ENDRE ER KOMMET HJEM OG LURER PÅ OM DU KAN RINGE HAN I LØPET AV DAGEN,ANG SOMMERJOBB !!!
    HÅPER DERE HAR DET BARE BRA ENDA!!!!!HILS MADAMMEN OGSÅ FRA OSS ALLE!
    VI SAVNER DERE!!!ER STADIG INNOM BLOGGEN Å KIKKER PÅ DERE!!!!!

    SvarSlett